Detroit & Frankenmuth

Sziasztok! Múlt hétvégén találkoztam családi ismerősökkel, akik magyarok és ellátogattunk Frankenmuth-ba és Detroitba. Nagyon kedvesek voltak és vendégül láttak a hétvégére.
Ők Novi-ban, Detroit mellett élnek. Ez egy nagyon szép, rendezett kertváros, nincsenek kerítések a házak között. Az udvarok fűvel borítottak, farmok nem nagyon vannak, de tavak és parkok annál inkább.

Szombat reggel kipróbálhattam egy igazi amerikai reggeliző hangulatát és a reggelit - tojással, sült szalonnával és szerelt, pirított burgonyával. (Ami hasonlít a rösztire, de nem hagymás egyáltalán.) Jó nagy adag volt, délig biztosan nem lettem éhes utána.
A reggeli után Frankenmuthba utaztunk, ami egy bajor stílusú városka, nagyrészt turizmusból él.
A város szélén van egy hatalmas karácsonyi bevásárlóközpont, ami egész évben nyitva tart. Ez a legnagyobb karácsonyi üzlet a világon.
Itt rengeteg minden volt, sok olyan dísz is, amit nem szoktam meg - karácsonyi gömbök focicsapatok sisakjait mintázva, műanyag sütik és hasonlók.












A karácsonyi bolt után következett a városnézés. Sok-sok üzlet, étterem és kávézó volt, amiket hagyományos, német stílusú házakban helyeztek el.
Sőt, még sörfőzde is volt, hatalmas sörözővel. Esett az eső, így a rossz idő miatt rengetegen voltak a benti helyeken. Nagyon pezsgett a városka.
Megnéztünk egy fudge- műhelyt (amiről az előző bejegyzésben a képeket is feltöltöttem) és sétáltunk egy kicsit.




A sörözőbe sajnos nem jutottunk be a tömeg miatt, de így is szép élmény volt a város.
Másnap pedig Detroit felé utaztunk, körülnézni a belvárosban. Esett a hó is kicsit, lehúlt az idő aznapra. A város a kanadai határon fekszik, egy folyó választja el az északi szomszédos országtól. (Látni néhányat a szomszéd város épületeiből is.) Szerencsére nem volt ködös, sem túl hideg, így kellemes volt a séta a belvárosban.




Hatalmas épületek vannak, mint Chicagoban. A város egyébként mostanában kevésbé virágzik, a külvárosokban, amikor befelé mentünk, sok elhagyott házat lehetett látni. A lakosságszám is csökken.
Már állt viszont a nagy karácsonyfa, és karácsonyi vásár is volt, ahol körül lehetett nézni.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések